Άνοιξαν οι εγγραφές για το πρόγραμμα "Βυζαντινή Ζωγραφική. Θεωρία και Τεχνικές Β΄. Τμήμα Προχωρημένων"

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πολυτεχνείου Κρήτης διοργανώνει Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα εκμάθησης Αγιογραφίας, με τίτλο

«Βυζαντινή ζωγραφική (Αγιογραφία). Θεωρία και τεχνικές Β`. Τμήμα προχωρημένων».

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στη Γαλλική Σχολή Χαλέπας Χανίων.

Το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους ΑΕΙ, ΑΤΕΙ, ΙΕΚ, ΔΕ, σχετιζόμενων ειδικοτήτων και Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και σε όσους ήδη ασχολούνται ή ενδιαφέρονται να ασκηθούν στην τέχνη της Αγιογραφίας. Προαπαιτούμενο το να έχει παρακολουθήσει κανείς το τμήμα αρχαρίων ή να δείξει πως είναι στο κατάλληλο επίπεδο στέλνοντας έργα του.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος απονέμεται στους εκπαιδευόμενους Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης το οποίο εκδίδεται από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Δρ. Αλεξάνδρα Κουρουτάκη, Ιστορικός της Τέχνης, μέλος Ε.ΔΙ.Π. του Πολυτεχνείου Κρήτης. Το εργαστηριακό μέρος αναλαμβάνει η κα Κωνσταντίνα Στεφανάκη, επίσημη αγιογράφος της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 11 Οκτωβρίου 2023 και θα έχει διάρκεια 86 ώρες (5 μήνες, 18 εβδομάδες). Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τετάρτη, κατά τις απογευματινές ώρες. Το τέλος παρακολούθησης του προγράμματος είναι 280 €. 

Πληροφορίες για το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα, την εγγραφή, τις ενέργειες συμμετοχής, τις διευκολύνσεις πληρωμής, θα βρείτε:

  • στον ιστότοπο του προγράμματος (περιέχει σύνδεσμο προς τη φόρμα εγγραφής)
  • στο email του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Π.Κ.
  • στο τηλέφωνο 28210 37043 (κα Ελένη Ψαρουδάκη, γραμματεία).

Οι εγγραφές είναι ανοιχτές για τους ενδιαφερόμενους μέχρι τις 9 Οκτωβρίου 2023.

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πολυτεχνείου Κρήτης προωθεί την τόνωση της τοπικής ανάπτυξης μέσω της συνεργασίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.