Προγραμματισμός εκδήλωσης απονομής πιστοποιητικών επιμόρφωσης και βεβαιώσεων παρακολούθησης στους εκπαιδευόμενους του προγράμματος «Βυζαντινή ζωγραφική. Θεωρία και Τεχνικές Α`. Τμήμα αρχαρίων»

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, στο αμφιθέατρο A2 του Πολυτεχνείου Κρήτης στις 19:00, θα γίνει η απονομή πιστοποιητικών επιμόρφωσης και βεβαιώσεων παρακολούθησης στους εκπαιδευόμενους του  προγράμματος «Βυζαντινή ζωγραφική. Θεωρία και Τεχνικές Α`. Τμήμα αρχαρίων». Το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πολυτεχνείου Κρήτης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, με επιστημονικά υπεύθυνη την ιστορικό τέχνης, Δρ. Αλεξάνδρα Kουρουτάκη, μέλος ΕΔΙΠ.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πολυτεχνείου Κρήτης. Επίσης, θα γίνει μια σύντομη διάλεξη για τη Θρησκευτική Ζωγραφική φορητών εικόνων στα Χανιά κατά τον 20ο αιώνα από την επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος, εν όψει της έναρξης του επόμενου κύκλου του προγράμματος Βυζαντινής ζωγραφικής για προχωρημένους. Για το τελευταίο οι εγγραφές έχουν ήδη ανοίξει.

Με την ευκαιρία αυτή θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό ότι έργα των εκπαιδευομένων μας που παρακολούθησαν  τον πρώτο κύκλο του προγράμματος παρουσιάζονται σε ψηφιακή έκθεση στην πλατφόρμα ArtSteps.

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

 1. Χαιρετισμοί (19:00-19:15)
  • Αναπλ. Καθ. Φώτιος Κανέλλος, Αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων, δια βίου μάθησης και εξωστρέφειας του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Σχολής ΗΜΜΥ
  • κκ. Νικόλαος Καλογερής, Αντιπεριφερειάρχης Χανίων
  • Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Διευθυντής Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης
 2. Παρουσίαση του Εκπαιδευτικού προγράμματος (19:15-19:45)
  • Δρ. Νικόλαος Σπανουδάκης, Διευθυντής επιμόρφωσης και διά βίου μάθησης ΚΕΔΙΒΙΜ ΠΚ:
   «Η δραστηριότητα του ΚΕΔΙΒΙΜ ΠΚ»
  • Δρ. Αλεξάνδρα Κουρουτάκη, Ιστορικός τέχνης:
   «Παρουσίαση των στόχων του Εκπαιδευτικού προγράμματος και της ψηφιακής έκθεσης με έργα σπουδαστών του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πολυτεχνείου Κρήτης»
  • Κωνσταντίνα Στεφανάκη, Αγιογράφος, υπεύθυνη του εργαστηρίου αγιογραφίας της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης:
   «Η διδασκαλία της Βυζαντινής αγιογραφίας στο πλαίσιο του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πολυτεχνείου Κρήτης»
 3. Διάλεξη (19.45- 20:15)
  • Δρ. Αλεξάνδρα Κουρουτάκη, Ιστορικός τέχνης:
   «Βυζαντινή Παράδοση και Δυτικές Επιδράσεις στην Ορθόδοξη Θρησκευτική Ζωγραφική φορητών εικόνων σε ιστορικούς Ναούς των Χανίων κατά τον 20ο αιώνα»
 4. Απονομή πιστοποιητικών επιμόρφωσης και βεβαιώσεων παρακολούθησης

Σύνδεσμοι

Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πολυτεχνείου Κρήτης:
https://kedivim.tuc.gr

Πληροφορίες για το πρόγραμμα επιμόρφωσης «Βυζαντινή ζωγραφική (Αγιογραφία). Θεωρία και τεχνικές Β`. Τμήμα προχωρημένων»:
https://www.kedivim.tuc.gr/el/ekpaideysi/ola-ta-programmata/byzantini-zografiki-b

Πληροφορίες για την ψηφιακή έκθεση:
https://www.kedivim.tuc.gr/el/nea/single-news/dimioyrgia-psifiakis-ekthesis-byzantinis-zografikis

Ψηφιακή έκθεση:
https://www.artsteps.com/view/649ab0905f4a09e2e29d44d7