Άνοιξαν οι εγγραφές για το πρόγραμμα "Βυζαντινή Ζωγραφική. Θεωρία και Τεχνικές Α΄. Τμήμα Αρχαρίων"

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πολυτεχνείου Κρήτης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, διοργανώνει Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα εκμάθησης Αγιογραφίας, με τίτλο

«Βυζαντινή ζωγραφική (Αγιογραφία). Θεωρία και τεχνικές Α`. Τμήμα αρχαρίων».

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους ΑΕΙ, ΑΤΕΙ, ΙΕΚ, ΔΕ, σχετιζόμενων ειδικοτήτων και Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και σε όσους ήδη ασχολούνται ή ενδιαφέρονται να ασκηθούν στην τέχνη της Αγιογραφίας.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος απονέμεται στους εκπαιδευόμενους Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης το οποίο εκδίδεται από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Δρ. Αλεξάνδρα Κουρουτάκη, Ιστορικός της Τέχνης, μέλος Ε.ΔΙ.Π. της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Το εργαστηριακό μέρος αναλαμβάνει η κα Κωνσταντίνα Στεφανάκη, επίσημη αγιογράφος της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 08 Μαρτίου 2023 και θα έχει διάρκεια 86 ώρες (4 μήνες, 16 εβδομάδες). Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τετάρτη, κατά τις απογευματινές ώρες. Το τέλος παρακολούθησης του προγράμματος είναι 280 €. Ισχύει εκπτωτική πολιτική και γίνονται διευκολύνσεις πληρωμής.

Πληροφορίες για το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα, την εγγραφή, τις ενέργειες συμμετοχής, την εκπτωτική πολιτική, τις διευκολύνσεις πληρωμής, θα βρείτε:

  • στον ιστότοπο του προγράμματος
  • στο email του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Π.Κ.
  • στο τηλέφωνο 28210 37043 (κα Ελένη Ψαρουδάκη, γραμματεία).

Οι εγγραφές είναι ανοιχτές για τους ενδιαφερόμενους μέχρι τις 6 Μαρτίου 2023.

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πολυτεχνείου Κρήτης προωθεί την τόνωση της τοπικής ανάπτυξης μέσω της συνεργασίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.